GINOP pályázat 2024 – mikorra várhatók az újabb pályázatok?

Ginop Pályázat 2024

A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) pályázatai 2014 és 2020 között számos lehetőséget biztosítottak a hazai kis- és középvállalkozások számára.

A program keretében rengeteg szervezet szerzett támogatást egyszerűsített eljárás keretében. Budapest kivételével a GINOP előnyeiből kkv-k, ipari parkok, logisztikai szolgáltató központok, gyógyhelyek, nemzeti parkok, turisztikai szervezetek és szociális szövetkezetek is részesülhettek.

A GINOP pályázatok célja az Európai Fejlesztési Alapról szóló rendelettel összhangban a regionális fejlődés segítése. Ezen kívül a gazdasági tevékenységek fejlesztése, a versenyképesség fokozása, a környezetvédelem és energiahatékonyság segítése vagy éppen a társadalmi felzárkóztatás támogatása.

Éppen ezért a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program kifejezetten helyi és térségi fejlesztések megvalósítását teszi lehetővé, támogatva az egyes régiók fejlődését.

GINOP pályázat 2024 idén novembertől

Köztudott, hogy az Európai Bizottság által indított jogállamisági eljárás, illetve a magyar kormány és az Európai Bizottság vitái évek óta akadályozzák a különböző EU-s források Magyarországra jutását. Ez sajnos a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program pályázatait is érinti. Az uniós források megérkezése bizonytalan, optimista becslések szerint 2024 elejére várható.

A GINOP 1. prioritásból kapható, gépbeszerzési és infrastrukturális beruházásokra vonatkozó források mennyisége limitált. A 2. prioritású GINOP kutatás-fejlesztési pályázatok kiírása a Magyar Közlönyben szereplő ütemezés szerint 2023 novemberében várható.

Milyen más pályázatok érhetők el?

Az ÉLIP BP keretében a Magyarországon működő különböző élelmiszeripari beszállító vállalkozások, közétkeztetési gazdasági szereplők, illetve kereskedelmi láncok összesen hatmilliárd forintos keretösszegre pályázhatnak.

A pályázat kiemelt célja a technológiaváltás támogatása, a termelői kapacitás fejlesztése, illetve az élelmiszeripari beszállítói hálózatba való bekapcsolódás. Ilyen módon a pályázat lehetőséget teremt új gépek vásárlására, technológiai újításokra, immateriális javak beszerzésére. Ezen kívül az IT-rendszer fejlesztésére, infrastrukturális és ingatlanberuházásokra, megújuló energiát hasznosító technológiák bevezetésére vagy éppen tervezési és szakértői tevékenységre.

Az ÉLIP BP pályázati kérelmeket 2023. október 12 és 26 között van lehetőség benyújtani.

GINOP pályázat 2024 vagy az ÉLIP BP pályázat témájában szeretne segítséget kérni? Vegye fel velünk a kapcsolatot!

PÁLYÁZATOK MÉG

További híreink

Szolgáltatásaink

Pályázatírás

Pénzügyi Tanácsadás

Hitel lehetőségek

 

Új forrást keres vállalkozása számára?

Segítünk a pályázat elkészítésében!

+36 30/6077-882