Indul az élelmiszeripari pályázat!

élelmiszeripari pályázat

A 2024-es élelmiszeripari pályázatokra hamarosan lehet jelentkezni! Ne maradjon le, szerezzen akár nagy összegű támogatást vállalkozása fejlesztésére!

Az ÉLIP pályázatokról

Az Élelmiszeripari ÉLIP pályázatok egyik legújabb képviselője, többek között a feldolgozó üzemek komplex fejlesztésének támogatására irányul. Ez a támogatás a A KAP Stratégiai Terv részeként valósul meg. A támogatás kettő részre oszlik, az egyik a nagyobb vállalkozásoknak kínál lehetőséget, a másik pedig a kisebb cégekre fókuszál.

A program fő célja, hogy az élelmiszeripar területén tevékenykedő cégeket segítse a technológiai fejlesztések megvalósításában. Minden cégnek szüksége van arra, hogy modernizálja az üzemeit, máskülönben lemarad és a versenytársak megelőzik.

Tény, hogy anyagi tőkére van szükség ahhoz, hogy egy vállalkozás megvesse a lábát és elinduljon a siker útján, de szintén pénz kell a fejlődéshez is. Az elavult berendezésekkel, a kis kapacitású technológiai rendszerekkel dolgozó üzemek könnyen lemaradhatnak és akár csődbe is mehetnek.

Kiknek szól az élelmiszeripari pályázat?

Az egyik célcsoportot a borászati üzemek jelentik, a másikat pedig az élelmiszeripari feldolgozó üzemek, illetve takarmány előállító üzemek. Mindkét csoportra igaz kell legyen, hogy Magyarország területén rendelkezik székhellyel. A támogatásra jogosultak a mikro vállalkozások, a kis-és középvállalkozások, ezen kívül pedig a nagyvállalatok, de jelentkezhetnek őstermelők és egyéni vállalkozók is.

Mekkora a pályázat anyagi kerete?

A támogatásra szánt összeg nagyvonalú, ugyanis összesen százötven milliárd forintot osztanak szét a nyertes pályázók között. Mekkora támogatási összeghez juthat egy pályázó? A támogatás mértéke 50 és 70 százalék között valósul meg. A sikeres pályázók fejlesztési költségeinek akár 70 százalékát is megtérítik.

Mire lehet elkölteni az elnyert összeget?

Az élelmiszeripari pályázatra kiírt összegből igényelhető támogatás új eszközök, berendezések beszerzésére, új technológiai rendszer kialakítására, járművekre, anyagszállító gépek beszerzésére. A kitétel szerint az élelmiszer feldolgozását, előállítását, tárolását, szállítását támogató eszközökre vonatkozik a támogatás.

Az épületek bővítéséhez, építkezéshez szintén lehet tervezni a pályázat összegével.

A fejlesztések mellett zöld beruházásoknak is zöld utat ad a pályázat. Az energiahatékony, környezetbarát rendszerek kiépítése, az áram, víz, hűtés és fűtés hálózatainak korszerűsítése is szerepel a listán. A megújuló energiaforrásokat hasznosító rendszerek telepítése és használata kerül itt középpontba.

Minden, sikeres pályázónak figyelembe kell vennie, hogy a tervezett projekteket határidőn belül kell megvalósítani, ami ez esetben 36 hónapot jelent. A projektről dokumentációt kell készíteni és igény esetén bemutatni azt.

Pályázzunk együtt, sikeresen!

A sikeres pályázatírásnak komoly kritériumai vannak, nem véletlenül egy külön szakma a pályázati anyag összeállítása. Az ügyfeleinknek sikerdíjas szolgáltatást nyújtunk és a pályázatok teljes körű menedzselését végezzük el.

A kérelmek benyújtására 2024. július 30. napjától egészen 2025. március 17. napjáig van lehetősége azoknak, akik eldöntötték, hogy pályázni szeretnének.

Az óra ketyeg, ha nem szeretne lemaradni a kitűzött határidőkről, lépjen kapcsolatba a kollégánkkal és egyeztessenek a részletekről! Aki nem cselekszik időben, az lemaradhat, mert a támogatás kerete ugyan nagy összeget jelent, mégis véges és hamar kimerülhet. Indítsuk el együtt a projektet és szerezzük meg a támogatást!

További híreink

Szolgáltatásaink

Pályázatírás

Pénzügyi Tanácsadás

Hitel lehetőségek

 

Új forrást keres vállalkozása számára?

Segítünk a pályázat elkészítésében!

+36 30/6077-882