Sikerdíjas pályázatírás? Kinek éri meg?

Sikerdíjas pályázatírás

A pályázatok óriási lehetőséget jelentenek minden cégnek, vállalkozásnak, mert pénzügyi támogatást nyerhetnek vele. Egy pályázat a kezdő és a már régebb óta tevékenykedő cégeknek is olyan, egyszeri anyagi támogatást jelent, amit nagy hiba nem kihasználni.

A pályázatok megírására szakosodott cégek között meg tudunk különböztetni két típust. Az egyik a fix árban dolgozó, a másik a sikerdíjas szolgáltatást nyújtó cég. Egyértelmű következtetés, hogy az utóbbi szolgáltatás a pályázónak jelent inkább előnyt. De mit nyer azzal egy pályázatíró cég, ha saját magának sikerhez kötött díjat állapít meg?

A sikerdíjas pályázatírásnak két oldala van, az egyik oldal a pályázó, a másik oldal pedig a pályázatíró. A következő néhány bekezdésben mindkét nézőpontot körbejárjuk és megnézzük, ki, mit nyer egy ilyen együttműködésen.

Sikerdíjas pályázatírás

A sikerdíjas pályázatírás a pályázó oldaláról

A megbízó nem vállal pénzügyi kockázatot, mert csak akkor kell fizetnie a szolgáltatásért, ha a pályázata sikeres lesz, és elnyeri a támogatást. A támogatás egy bizonyos hányadát kifizeti az elvégzett munkáért és a magas minőségű pályázatért.

A megbízó tervezhet a pályázattal, mert nem kell előre kifizetnie a teljes összeget, ami a pénzügyi tervezést segíti. Nincs szükség nagy összegű befektetésre és csak a siker után kell fizetnie, nem pedig előre. A pályázatíró a tudásával, tapasztalatával, idejével is tudja a megbízót támogatni.

A megbízó számolhat azzal, hogy olyan céggel tud együtt dolgozni, ami magas nyerési aránnyal dolgozik. A csapattagok motiváltak abban, hogy tökéletes munkát végezzenek, hiszen enélkül maga a cég működése és a saját megélhetésük kerül veszélybe.

Nem éri meg alacsonyabb munkadíjjal dolgozó céget megbízni a pályázatírással, ha nagyobb a valószínűsége annak, hogy a támogatást nem fogja elnyerni. A munkadíjat a cég megtartja, így a befektetés hiábavaló volt, a támogatást valaki más nyerte el. Érdemes biztosra menni és némi díjazás fejében a cég javára fordítani a pályázati támogatás összegét. Sikertelen pályázatnál pedig nem kell kiadásokkal számolni sem.

Sikerdíjas pályázatírás

A sikerdíjas pályázatírás a pályázatíró cég oldaláról

A pályázatíró cég általában teljes körű szolgáltatást vállal, amibe beletartozik a tanácsadás, a pályázó információkkal történő ellátása, a pályázat megírása és annak utógondozása is. A cég nem kér se munkadíjat a megbízótól, sem pedig szerződéskötési díjat. A szolgáltatás ellenértéke tehát az elnyert pályázat összegének egy bizonyos százaléka. Ha a cég egyéb díjat is igényel a szolgáltatásaiért, az már nem a klasszikus sikerdíjas pályázatírást jelenti.

Az elsődleges cél tehát nem is a pályázat elkészítése, hanem az elkészítéssel a pályázat elnyerése, amivel mindkét fél csak nyerni tud. A pályázattal foglalkozó cégnek nincs fix összegű munkadíja, a munkájuk honorálása mindig az aktuális pályázat összegének nagysága szerint változik. Természetesen a sikerdíj és az aktuális támogatási összeg arányban állnak egymással.

A csapatunk azért dolgozik, hogy a megbízóinknak teljes sikert tudjunk garantálni. Önnek sem kell a véletlenre bíznia egy támogatás elnyerését, egyszerűen csak válasszon tapasztalt szakemberekből álló csapatot, a többit pedig bízza rájuk!

Amennyiben felkeltettük az érdeklődését, lépjen kapcsolatba velünk a honlapon feltüntetett elérhetőségeink egyikén és konzultáljon a kollégánkkal!

További híreink

Szolgáltatásaink

Pályázatírás

Pénzügyi Tanácsadás

Hitel lehetőségek

 

Új forrást keres vállalkozása számára?

Segítünk a pályázat elkészítésében!

+36 30/6077-882