Mi az a sikerdíjas pályázatírás?

sikerdíjas pályázatírás

A pályázatírás az egyik előfeltétele a kiszemelt támogatás elnyerésének. A lehetőséget nem elég megtalálni, meg is kell valósítani.

Mit is jelent pontosan a sikerdíjas pályázatírás?

Nem biztos, hogy minden ügyfél számára ismert a pályázatírással foglalkozó cégek működésének a mikéntje. Az egyik, amit tudni kell erről a területről, az a sikerdíjas szolgáltatás. Értelemszerűen akkor jár jól az ügyfél, na és a pályázatíró is, ha a pályázat eredményes is lesz. A többség tehát sikerdíjjal dolgozik, hogyha az árazásról van szó, ami szinte minden szolgáltatóra vonatkozik.

A sikerdíj nem egy fix árat jelent, mint egyes szolgáltatások esetében. Minden ár egyedi, ugyanis az aktuális pályázathoz, illetve az elnyert támogatás összegéhez viszonyítják azt. A sikerdíj így aszerint változik, hogy a pályázó mekkora összeget nyert el. A támogatás egy része a pályázatíró céget illeti a sikeres szolgáltatásért cserébe.

sikerdíjas pályázatírás

Hogyan határozza meg a pályázatíró cég, hogy mekkora összeget kell kifizetnie az ügyfélnek a szolgáltatásért? Általában százalékokkal dolgoznak a cégek, ami azt jelenti, hogy a támogatás összegének egy bizonyos hányada illeti meg őket. Ez az összeg mozoghat négy és hat százalék között, ha az átlagos számokat nézzük.

A cégek többsége minimum sikerdíjjal dolgozik, tehát megállapít egy összeget, amit a szolgáltatás értékeként kapnak meg az ügyféltől a projekt végén. Az ügyfélnek természetesen nem kell előre fizetnie, mert a pályázat pozitív elbírálása jelenti a díj összegének pontos megállapításához. A kifizetésre általában akkor kerül sor, amikor az elnyert pályázat és a hozzákapcsolódó projekt megvalósítása kezdetét veszi.

A fenti információk alapján látható, hogy előzetesen érdemes tájékozódni egy pályázatíró cég aktuális árairól és arról, hogy milyen minimum díjakkal vállal megbízást. A megpályázott támogatási összeg nagyságától is függ, hogy megéri e egy ügyfélnek egy bizonyos céggel pályáznia.

Fix áras vagy sikerdíjas szolgáltatás éri meg jobban?

Természetesen vannak olyan pályázatíró cégek is, amik nem sikerdíjjal dolgoznak, ők a fix díjas szolgáltatók. A fix díjakkal dolgozó cégekről tudni kell, hogy olcsóbban dolgoznak, emiatt vonzóbbnak tűnhet ezek közül a cégek közül választani. Melyiket éri meg választani? Elsőre mindenképpen a fix díjas tűnik jobbnak, hiszen olcsóbb is lehet egy sikerdíjas szolgáltatásnál.

sikerdíjas pályázatírás

Miért nem éri meg a fix díjas szolgáltatás mellett dönteni? A tapasztalatok azt mutatják, hogy az ilyen szolgáltatás nem cég keretein belül működik. A pályázatíró többnyire szabadúszó, aki az elvégzett munka mennyisége alapján kér egy fix összeget. Nem biztos, hogy a szabadúszó szakember eléggé tapasztalt vagy akár motivált ahhoz, hogy a megbízó érdekei szerint készítse el a pályázatot. Egy cégen belül több erőforrás áll rendelkezésre ahhoz, hogy teljes projekt menedzsmentet folytassanak és sikeres pályázatot készítsenek el.

Ár-érték arány alapján érdemes mérlegelni, ha még nem vett igénybe ilyen jellegű szolgáltatást. A támogatás összegével fejleszteni tudja a saját vállalkozását és új szintre emelheti a tevékenységét.

A pályázatírás csupán az egyik részlete a cégünk tevékenységének. Komplex szolgáltatást nyújtunk a hozzánk forduló ügyfeleknek és vállaljuk a pályázatok teljes körű menedzselését is. Forduljon hozzánk bizalommal, ha szeretné maximálisan kiaknázni a lehetőségeit!

Ne hagyja, hogy lemaradjon Ön vagy a cége egy kedvező támogatásról, csak azért, mert nem tapasztalt a pályázásban! A szolgáltatásainkról kérdezzen minket a honlapon szereplő elérhetőségek egyikén!

További híreink

Szolgáltatásaink

Pályázatírás

Pénzügyi Tanácsadás

Hitel lehetőségek

 

Új forrást keres vállalkozása számára?

Segítünk a pályázat elkészítésében!

+36 30/6077-882